Szakmák Színpada - Inspiráló történetek a szakma mesterétől, Vomberg Frigyestől
Ezzel a programmal egy izgalmas és inspiráló rendezvénysorozat vette kezdetét, amely lehetőséget kínál a fiatalok számára, hogy találkozzanak különböző szakmák mestereivel, és közvetlenül tőlük hallják azokat a tapasztalatokat, amelyek a sikerhez vezetnek. Az esemény célja, hogy a résztvevők mélyebb betekintést nyerjenek a választott szakmák világába, felfedezve a bennük rejlő kihívásokat és lehetőségeket. A programsorozat széles spektrumot ölel fel, így a fiatalok széleskörű tudást szerezhetnek a legkülönbözőbb ágazatokban.
A programról:
Időpont: 2025.05.20.
- Érkezés: 12:30 órától
- Előadás: 13:00 órától
Helyszín: Szolnoki Szakképzési Centrum, Központi aula;
Cím: 5000 Szolnok, Baross u. 37/a;
A programra egyénileg és csoportosan is lehetett regisztrálni.
A Szakmák Színpada rendezvényei ingyenesek, de előzetes regisztrációhoz kötöttek.

Ismerd meg Vomberg Frigyest, a magyar mesterszakácsot és médiaszemélyiséget!
Már több évtizedre visszanyúló, óriási gyakorlattal rendelkezik az ételkészítés terén.
Az előadássorozat következő "fejezetében" Vomberg Frigyes személyes történetein keresztül enged nekünk betekintést a turizmus és vendéglátás világába, amelyekkel érdekes tapasztalatokat szerezhetünk.
Vomberg Frigyes a Szakmák Színpada előadássorozaton belül beszámol nekünk arról, hogy milyen képességek elsajátítására van szükség ahhoz, hogy rendkívüli eredményeket érhessünk el ezen a területen, illetve arról is, hogy ő maga milyen kanyargós utat járt be, mire sikerült azzá a mesterszakáccsá válnia, akit ma ismerhetünk.
Vomberg Frigyes
1965-ben született Szentendrén.
Az Ecseri úti Vendéglátóipari Szakmunkásképző Iskolába járt Budapesten, itt szerezte meg szakács képesítését.
2000-ben megszerezte a mesterszakács címet.
2006-ig a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség felügyelőbizottságának tagja volt, majd ezt követően megalapította a Magyarországi Konyhafőnökök Egyesületét.
Meghatározó személyisége a magyar konyha megújításának és európai felzárkóztatásának. Különböző gasztronómiai előadásokat és továbbképzéseket tart.
Jelenleg a magyar Bocuse d'Or Akadémia keretében irányítja a hazai csapat felkészítését.
Pályája során számos díjjal is elismerték munkásságát.
Ma ő az egyik leghíresebb magyar mesterszakács és food stylist.